sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Tuos peilattiin silmät ja testailtiin luonteen lujuutta.

Tänä vkloppuna kävästiin vähän Kirkkonummella, Askolas ja Helsingis:) Lauantaina Kirkkonummella oli Millin ja Lissun silmäpeilaus, josta molemmilla terveen paperit! :) Siitä lähdettiin mummille Askolaan yöpymään koirien kanssa.

Sunnuntaina lähdettiin Milliä viemään Helsinkiin luonnetestiin. No eihän se testi ihan menny ku Strömsössä, mutta ei se mitään, koira kotiin kasvamaan ja uudestaan kokeilemaan myöhemmin! :)
Tässä testin pisteet:

Toimintakyky -2, riittämätön
Terävyys +3, kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +1, pieni
Taisteluhalu -1, pieni
Hermorakenne +1, hieman rauhaton
Temperamentti +2, kohtuullisen vilkas
Kovuus +1, hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +2a, luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen
Laukauspelottomuus ++, laukauskokematon
Pisteet 67 ++. (hylätty)

Toimintakykyä en allekirjoita, vaikka pimeä huone menikin aivan penkin alle (koira ei liikkunut mihinkään suuntaan, ja jouduin menemään sitä vastaan). Koska muuten koko testin ajan tuo koira toimi normaalisti, eikä suuremmin paineistunut tai mitään. Ennemmin vaikka -1 olisi toimintakykynä ollut kuvaavampi. Toisessa tuomarissa oli jotain mistä Milli ei yhtään tykännyt, ja toinen oli taas ihan jees. Sitä tuomarit kyllä ihmetteli, että pimeän huoneen jälkeen kun laitettiin koira seinään kiinni yksin ja testattiin kuinka puolustaa itteään, ja Milli puolusti ihan täysillä ja antoi sen jälkeen koskeakkin. Kaikki rämisevät ja uhkaavat jne tilanteet meni ok, ja Milli kävi helposti tutkimas kaikki pelottavat asiat, eikä kummemmin jäänyt kammoksumaan mitään:) Terävyys kuvaa Milliä, samoin puolustushalu, taisteluhalu, temperamentti ja kovuus. Laukauspelottomuuden arvio oli vähän epäreilu. Milli vilkaisi sivulleen kun ammuttiin, ja samalla tavalla reagoi meitä ennen ollut malinois, ja Milli sai arvion laukauskokematon, mutta malinois sai laukausvarman paperit. Roturasismia? Mutta tosissaan, myöhemmin mennään uudestaan kokeilemaan kun neiti vähän vanhenee.

Vaikka luonnetestin arvio oli mitä oli, niin harrastuskoirana Milli on melkein täydellinen:) Ei paineistu, toimii hyvin vietissä jne. Eli tästä on hyvä jatkaa!

Mainittakoon vielä lopuksi, että tapasipa Milli lauantaina sulhasehdokkaansakin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti