sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Tampere KV

Eilen oltiin Lissun ja Tiuhtin kanssa näyttelemässä Tampereella. Reissu meni erittäin hyvin, enemmän saavutettiin kuin itse olisin osannut kuvitella.

Paikalle päästyämme alkoi Tiuhtin ropaamis operaatio, ettei purisi tuomaria. No, pitkällisen mietiskelyn jälkeen päädyimme siihen, ettei Tiuhtia viedä kehään. Kuitenkin juuri ennen junnunarttujen alkua päätin toisin, ja päätin viedä Tiuhtin kehään. Homma meni ihan hyvin, esiintyi nätisti, ei purrut tuomaria, murahti vain kun takamukseen yritti koskea. Tiuhtilla on ilmeisesti siellä lihasrevähdys ja sitä parantelemme nyt remmilenkkeilyllä ja kipulääkkeillä, katsotaan muutaman päivän päästä uudestaan. Tiuhtin tuliaisina näyttelyistä oli JUN EH2, ja tässäpä tulee arvostelu, tuomarina Olli Kokkonen:
''10kk ikäinen erittäin hyvä tyyppinen lupaava nuori narttu, jolla hyvä neliömäinen rakenne. Tasapainoiset kulmaukset ja riittävä luuston vahvuus. Hyvä kaula, hyvä ilme, yhdensuuntaiset pään linjat. Oikea asentoiset korvat, hyvä maski. Leikkaava purenta. Voisi liikkua pidemmällä askeleella vetävämmin. Hyvälaatuinen turkki, tulee totuttaa näyttelykehään. Rodunomainen lähestyttäessä. ''


Ja sitten Lissun saavutuksia. Lissu esiintyis tapansa mukaan erittäin rauhallisesti ja itsevarmasti. Juoksi erittäin kauniisti, esittäen parhaat liikkeensä. Tuomari mittasi Lissun, ei hajuakaan minkä takia, mutta ilmeisesti tarkisti että on rajojen sisäpuolella. Lissu ei korvaansakaan liikauttanut kun tuomari alkoi mittaamaan, mitä kyllä ihmettelin, tuon kans kun ei mitattavana oloa ole reenattu. Lissun luokassa (NUO), oli 3 koiraa. Lissu sai ERI SA, yksi sai EH ja yksi T. Kauheella kiireellä väsäilin nauhoja remmiin kiinni, kunnes piti jo juosta PN kehään, jossa Lissu olikin sitten ainut, sillä yksikään muu musta narttu ei erinomaista saanut. PN kehässä meille annettiin SERT ja CACIB, ne piti äkkiä heittää pois ja menne ROP kehään, jossa kierroksen juostuamme meidät sijoitettiin ROP:ksi. Aivan älyttömän mahtava fiilis koko saavutuksesta, koska toiveissani oli vain saada SA, ja kaikki muu oli plussaa, varsinkin kun oli suomalainen tuomari, ja suomalaiset on tunnetusti tiukkoja tuomareita. Jäimme sitten palloilemaan paikan päälle odottelemaan RYP kehää, ja meidän tuomari kävi vielä kaikki koirat arvosteltuansa juttelemassa minulle, ja kertoi että Lissu on erittäin lupaava narttu, ja toivoi meidän pärjäävän ryhmäkehässä. Eihän me ryhmässä enää sijoituttu, kuten ei belgit yleensäkkään. Mut kokemus sekin oli siellä isossa kehässä käydä! Toivottavasti saan vielä kuvia isosta kehästä, lisäilen sitten tähän tekstiin niitä. Eli Lissun tulos oli NUO ERI1 SA PN1 SERT CACIB ROP.
Tässä vielä arvostelu, Tuomarina Olli Kokkonen:
'' Alle 1,5 vuotias, tyypiltään erinomainen narttu jolla tasapainoinen rakenne. Tasapainoisesti kulmautuneet raajat ja kokoon sopiva luustonvahvuus. Hyvä pään pituus, yhdensuuntaiset päänlinjat. Leikkaava purenta. Liikkuu erittäin hyvin. Oikea turkinlaatu. Rauhallinen käytös. Rodunomainen lähestyttäessä. '' Tähän loppuun onkin mainittava: kaikissa Lissun arvosteluissa viimeisenä lauseena on ''rauhallinen käytös, esiintyy rauhallisesti jne''. :)Muita tuloksia porukassamme kuvien kera mm. :
Turkkiruhtinaan Caramel Gibson JUN HYL (hampaat/purenta)
Nizhoni's Heart of Eternity NUO H
Turkkiruhtinaan Calvados Tres JUN EH2
Turkkiruhtinaan Angelus Amparo AVO ERI2 SA PU2 VA-CA
Ikimuiston Paniikkipilleri AVO EH1
Nadjarah's Gandalf AVO EH3

Kiitoksia kaikille mahtavasta päivästä!

2 kommenttia:

  1. Teilläpäs on Lissun kans menny hienosti! Onnea! Onnea myös Tiuhtin tuloksesta! :)

    VastaaPoista
  2. kiitoksia! Oon kyl enemmän kuin tyytyväinen molempien saavutuksista! :) kaukaisissa unelmissa oli lissun kans rop, ja tiuhtin kanssa eh:) varsinkin tiuhti epäilytti, mut kovasti tuomari tiuhtista tykkäsi! Ja tuo negatiivinen maininta liikkeistä luultavasti johtuu siitä ku tiuhti vähän jännitti, niin ei liikkunu kunnolla. Mut mahtavat arvostelut:)

    VastaaPoista