tiistai 29. toukokuuta 2012

Kaikennäköstä

Ollaan käyty jo koirien kans vähän uiskentelemas:) Tai no kahlaamas, jos ei lasketa sitä että Tiuhti kaksi kertaa vahingos mulahti veteen niin että joutui uimaan. Mukava, että edes pikkasen suostuvat kastautumaan lämpösillä keleillä.

Lissun kans on reenailtu noutoa vaikeasta maastosta niin, ettei koira itse ole kunnolla nähnyt mihin esine putoaa. Tarkoituksena on siis saada syksyyn mennessä Lissusta meille noutava lintukoira, niin huvittavalta kuin se kuulostaakin:D Mut ai sitä onnea kun Lissu pääsee esimerkiksi pellolle etsimään palloa, patukkaa yms, häntä heiluu hulluna ja neiti ei etsimistä lopeta ennenkuin löytää haluamansa:) Ja sitten se kiikuttaa sen nätisti mun jalkojen juureen. Aivan, ja tuohan ei lähde enää noutamaan ilman ''nouda'' käskyä, edistystä sekin:) Ei vaatinut tuon opettaminen paljoa kun motivaattorina oli tosiaan se noutaminen. Matalista vesistöistäkin noutaa hyvin nopeasti, loikkii ojien yli yms vauhdilla kun tietää että nyt pitää etsiä.

Tiuhtin kans tottisreenit on nyt hieman vähemmälle jääneet, mutta edelleen reenailemme niin paljon kuin suinkin mahdollista. Nyt yritetään kitkeä sitä ylimääräistä sähläämistä liikkeissä, ja leikitään erilaisia saalisleikkejä ja opetellaan palkkautumaan (tai omistaja opettelee palkkaamaan...) patukalla. Jotain sen peräpääs tuntuu edelleen olevan, aristaa pikkuisen vieläkin.

Ja Milli... Voi että kuinka paljon mä vihaan tuota neitiä tällä hetkellä. Se taas oikeen testailee mua urakalla. Missä mun aiemmin niin tottelevainen koira on? Remmis ei kävellä nätisti, ei varmasti. Ihmisille, koirille ja männynkävyille on lenkillä pakko puhkua ja murista. Kaikkee pitäis päästä jahtaamaan, aina pitäis karata ja käskyjä ei varmasti noudateta, maatekkaan suostuta meneen. Hivenen hermoja raastavaa. Mutta nyt meillä onkin tehokuri päällänsä, täytyy käyttäytyä tismalleen niin ku mä haluan, tai muuten ei hyvä heilu.

Nii... Joskus sitä tulee mietittyä, että miksi ei silloin päälle kaksi vuotta sitten valinnut jotain muuta rotua. No, mikään muu ei niin sytyttänyt kuin belgit ja tässä sitä sitten ollaan:D

3 kommenttia:

 1. Kuulostaa niin tutulta!!! --> "Ja Milli... Voi että kuinka paljon mä vihaan tuota neitiä tällä hetkellä. Se taas oikeen testailee mua urakalla. Missä mun aiemmin niin tottelevainen koira on? Remmis ei kävellä nätisti, ei varmasti. Ihmisille, koirille ja männynkävyille on lenkillä pakko puhkua ja murista. Kaikkee pitäis päästä jahtaamaan, aina pitäis karata ja käskyjä ei varmasti noudateta, maatekkaan suostuta meneen. Hivenen hermoja raastavaa. Mutta nyt meillä onkin tehokuri päällänsä, täytyy käyttäytyä tismalleen niin ku mä haluan, tai muuten ei hyvä heilu."

  Tsemppiä sinne! Hauska tuo lintukoirajuttu :D Mut kyllä beussejakin joitakin mettällä käytetään, tiedän parikin.. :D Hauskaa :-)

  VastaaPoista
 2. Eiköhän täs pärjäillä tosissaan, muistuttaa vaan Millille että kuka nyt määräsikään:D

  Joo, hauskaltahan se kuulostaa ja sitä se onkin:D Mut mikäs siinä kun koira nauttii tuosta noutamisesta, ja laukauksesta ei välitä yhtään; radalla nukkui mun jaloissa kun Miika ampui kiekkoja.

  VastaaPoista
 3. Hieno kuulla :-) Se on hyvä se, että koira on laukausvarma ja niinhän palveluskoiran tulisi ollakkin. Millos teillä suunniteltu luonnetestejä?? MH-kuvauksia?

  VastaaPoista