perjantai 9. marraskuuta 2012

No haaste.

Jonka sain osoitteesta: http://beatheshepherd.blogspot.fi/

1. Miksi päädyit hankkimaan koirasi sieltä mistä sen hankit?

It's a long story... Ei vaan. Aloin vuoden 2009 lopussa etsimään itselleni saksanpaimekoiraa, mutta missään ei ollut sellaisia suunnitelmia mitkä olis mua kiinnostanut. Vaan sitten muistinkin rodun belgianpaimenkoira groenendael, jollainen meille piti tulla jo muutama vuosi aiemmin. Siitä se ajatus sitten lähti. Aloin selailemaan kasvattajien sivuja, ja löysin pentuesuunnitelman johon Milli syntyi. Ihastuin erityisesti pentueen isään Mendeziin ja kun vielä kasvattajakin oli mukava, niin mikäs siinä. 

Lissu tuli mulle sillä tavalla, että kyselin Millin kasvattajalta tulevasta pentueesta sijoitusnarttua, mutta sitten narttu joka piti astuttaa, ei aloittanutkaan juoksuja ollenkaan. Sitten Siru ehdotti, että jos otettais sijoitukseen sen Unkarin tuontinarttu. Hetki tuumittiin ja sitten päätettiin, että mikäs siinä. Siinä muutama kk odoteltiin ja sitten Lissu saapui Suomeen.

Tiuhti tuli ''vahingossa''. Kyselin Sirulta pentusuunnitelmia, ja se kertoi että tuo Slovakiasta tervu x mali pennun kolmen viikon päästä ja kysyi jotta voisiko Tiuhti tulla meille sijoitukseen. No sittenhän se saapuikin meille samana viikonloppuna kun oli Seinäjoki Kv vuonna 2011. Tiuhti oli silloin 16vk vanha.

2. Mikä paras puolesi koirankouluttajana? Entä huonoin?

Nojoo... Paras puoli on ehkä se, että olen oppinut kantapään kautta kaiken ja oppinut tekemistäni virheistä. Tiedän myös aika pitkälti mitä treenatessa täytyy tehdä ja tunnen omat koirani. Huonoin puoli on luultavasti mun kärsimättömyys. Pinna ei aina ole kovin pitkä :)

3. Mikä on koiranomistamisessa parasta?

Varmaankin se, että tiedät ettet koskaan joudu oleen yksin.

4. Minkälaisia metodeja käytät koiriesi kouluttamiseen?

Vähän kaikennäkösiä. :)

5. Oudoin kommentti koiriisi liittyen?

Ömmm.. Collieiks niitä on kyllä luultu. Ja pystykorvaisiksi mustiksi kultaisiksinoutajiksi.

6. Mitä koirasi on opettanut sinulle?

Kärsivällisyyttä, ja paljon.

7. Mistä keksit koirasi nimen?

Milli vaan näytti Milliltä, Lissu on vaan niin Lissu ja Tiuhti.. No, nimensä veroinen :D

8. Koirasi erikoisin lempinimi?

Erikoisista tiedä.. Milli: Miltsi, Mipuli, Mölliäinen näin esimerkiksi. Lissu: Pikku-Pissunen, Lislis, Pissukka, Pispis :) Tiuhti: Tiuku, Tiutiu, Miukunen, Räkä (älkää kysykö..). Tiuhtilla jopa tuota Tiuku nimeä käytetään enemmän kuin oikeaa kutsumanimeä.

9. Mikä on ollut paras hetkesi koiranomistajana?

Onnistumiset. Kaikki. Ja tietysti näyttelymenestys. Mutta ehkä kaikista parasta on ollu kasvattajan mukana tulleet uudet ystävät ja tutut, aivan huippuja ihmisiä. 

Mut ehkä paras yksittäinen kokemus ikinä: tajusin, että Lissu tottelee aivan älyttömän hyvin vaikka onkin vähän hönö. Sitä pystyy pitään missä vaan vapaana, sen kanssa pystyy liikkumaan ihan missä vaan ilman ongelmia.

10. Millä perusteella olet valinnut koirasi nykyisen ruokavalion?

Mikä sopii neideille parhaiten + Milli ei kauaa syö yhtä ruokaa. Nyt menossa Jahti & Vahti energia.

11. Yksi asia, minkä haluaisit koirasi ehdottomasti tietävän?

Rakastan niitä maailman eniten <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti