torstai 14. kesäkuuta 2012

Repesin :D

Näyttelyssäännöt koirille
* Ensisijaisena tarkoituksena koiranäyttelyssä on kyetä mahdollisimman lyhyessä ajassa näyttämään itseään mahdollisimman paljon, mitään salaamatta.

* Kehään mennessä sinun ei tule kiinnittää mitään huomiota narun jatkeena kulkevaan ihmiseen; hän on mukana vain henkisenä tukena, eikä hän saa mitenkään häiritä sinun suoritustasi.

* Ota heti ensimmäiseksi selvää kanssakilpailijoistasi; pidä huoli, ettei kukaan heistä hauku kovempaa kuin sinä itse.

* Kun tuomari kutsuu sinut arvosteltavaksi, älä suinpäin ryntää hänen luokseen, vaan luimistele hetken aikaa riittävän kaukana (ainakin kaksi tuomarin kädenmittaa): näin tuomari näkee sinulla olevan harkintakykyä ja omaa tahtoa.

* Jos tuomari joutuu repimään sinua huulista nähdäkseen hampaasi, voit olla melko varma, että pelisi on pelattu: ole siis kohtelias ja irvistä oikein kunnolla niin, että viimeisetkin poskihampaat näkyvät. Samanaikaisesti kannattaa myös murista selvällä ja kuuluvalla äänellä - tuomari saattaa haluta tietää, oletko äänialaltasi basso, tenori vai sopraano.

* Kun tuomari käskee sinun juosta edestakaisin kehässä, se tarkoittaa sitä, että hän haluaa nähdä kaikki askellajisi steppauksesta kenguruhyppyihin. Sinun tulee yrittää parastasi, sillä tämä on todella tärkeä kohta.

* Tuomarin asettuessa pöytänsä taakse katselemaan sinua, et saa missään tapauksessa jäädä paikallesi seisomaan kuin suolapatsas. Tuomari pitkästyy helposti, ja silloin mahdollisuutesi ovat käytännöllisesti katsoen menneet. Liikehdi vapautuneesti ja yritä keksiä mahdollisimman monta jännittävää asentoa, niin tuomarin mielenkiinto säilyy loppuun asti.

* Erittäin huomaavaista tässä vaiheessa on myös antaa tuomarille virtsa- ja ulostenäyte. Jos esimerkiksi kasassasi on matoja, voi tuomari siitä päätellä, että vain matojen vuoksi karvasi on kiilloton ja olet muutenkin hieman alikuntoinen.

* Kun tuomari tulee selittämään arvosteluperusteitaan omistajallesi/esittäjällesi, asettaa hän sinut näin viimeiseen kokeeseen: selitys ei toki ole tarkoitettu ihmiselle vaan sinulle itsellesi. Sinun tulee siis innostuneella haukunnalla koko ajan kertoa, että olet ymmärtänyt asian ja lupaat korjata virheet ensi tilassa.

* Sitten homma onkin ohi, ja voit napata kritiikkilapun ja värilliset muovinauhat kehätoimitsijalta: ne on tarkoitettu palkinnoksi sinulle, ja voit tehdä niillä mitä lystäät.

2 kommenttia: